Baby race

Nu har även säsongen inletts för 2-åringarna i stallet och i övriga USA. 4 av våra småttingar har nu kvalat och alla har de gjort det på ett jättebra sätt. I lördags blev det två (nästan tre) "vinster" där Lightning Storm (e: Donato Hanover) var snabbast av dem på 2:00.4. Till svensk tid översatt är det en mile på 1.14,6 och enligt Travronden gick sista 400 i 1.10-1.11-fart. Det är ganska fantastiskt när man tänker efter hur snabbt de springer... För det är dessa tider alla 2-åringar måste springa för att vara med och kämpa om pengarna.

Det är precis som alla säger skillnad mellan Sverige och USA när det kommer till tidiga hästar. Bäbisarna här ser mer ut som 3-åringar i Sverige. Givetvis finns det undantag men man kan inte låta bli att tycka det är lite häftigt - men även lite oroande. Det är så många faktorer som fått det att bli så här. Avel, hormoner, träning, snabba banor, foder, eller vad är den avgörande faktorn? Så länge det inte blir än mer extremt behöver vi nog inte vara oroliga. Jag måste ju tillägga att det finns många många tränare som är måna om sina 2-åringar och inte pressar dem mer än vad de klarar av. Det är nog där nyckeln ligger, till att få fram en stor mängd travare som håller och tjänar pengar istället för att bara få fram en enda kanon (som var den enda individen som höll för trycket att springa 56 för tidigt)...

Jag försöker i alla fall att underlätta så mycket som möjligt för mina 3 bäbisar, De växer och de behöver all hjälp de kan få medans de samtidigt måste träna och prestera för att klara konkurrensen på banorna.


Grace Happens (Yankee Glide - Celebrity Lady) var en av de fyra som har kvalat
0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0